• Lorem ipsum

Normeringen werkhandschoenen

 • Welke normeringen zijn er?

  EN-388
  Werkhandschoenen met dit keurmerk bieden weerstand tegen; schuren, snijden, scheuren en penetratie. Deze normering gaat samen in combinatie met 4 cijfers die het prestatieniveau aangeven. De cijfers worden weergegeven van 1 t/m 4, waarbij het cijfer 4 het hoogste prestatieniveau weergeeft.

  A: Slijtvastheid / schuurweerstand
  B: Snijvastheid / snijdweerstand 
  C: Treksterkte / scheurweerstand 
  D: Perforatiesterkte / perforatieweerstand 

  EN-374
  Deze normering biedt bescherming tegen chemische stoffen.
  Het is belangrijk dat de dichtheid (ondoordringbaarheid) van de stof hoog genoeg is en of het materiaal sterk is. 

  EN-407
  Deze normering biedt bescherming tegen de thermische risico’s. De niveaus die worden behandeld om deze normering tot stand te laten komen zijn; brandgedrag, contactwarmte, convectieve hitte, stralingswarmte en vloeibaar metaal in zowel kleine als grote hoeveelheden.

  EN-511
  Werkhandschoenen met deze normering, bieden bescherming tegen kou (-50 graden Celsius). Voor deze normering moeten de werkhandschoenen voldoen aan de eisen op het gebied van doordringbaarheid en de geboden weerstanden bij geleidingskoude en contactkoude.

  EN-381
  Werkkledij met deze normering biedt weerstand tegen handkettingzagen. De zaagbroek die wij in het assortiment hebben is CE-gecertificeerd volgens EN381-5:Klasse 1 (Type A). Dat houdt in dat deze zaagbroek bedoeld is om te worden gebruikt in de bosbouw door professionele houthakkers. Deze zaagbroek biedt bescherming aan de voorzijde, 5 cm naar de binnenkant van het rechterbeen, 5 cm naar de buitenkant van het linkerbeen en 5 cm max van de onderkant van het been tot minimaal 20 cm boven het kruis.