• Lorem ipsum

Stootcaps

6 artikelen

Stootcaps, ookwel stootpetten of veiligheidspetten genoemd, bieden bescherming tegen stoten van het hoofd. Ze worden met name gedragen bij werkzaamheden aan lopende banden, in magazijnen of bij werkzaamheden in de afbouw. Toch op zoek naar een veiligheidshelm? Wij hebben ook een ruim assortiment veiligheidshelmen.

Lees meer...
Stootcap
Stootcap
Excl. btw
Stootcap reflecterend oranje
Stootcap reflecterend oranje
Excl. btw
Stootcap ventilerend
Stootcap ventilerend
Excl. btw
Stootcap reflecterend geel
Stootcap reflecterend geel
Excl. btw
+31 343 410 110

Wat is het verschil tussen een stootcap en veiligheidshelm?

Eigenlijk zegt het woord 'stootcap' het al: stootpetten zijn namelijk gericht op de bescherming van het hoofd bij het stoten tegen harde voorwerpen. Een veiligheidspet is vaak gemaakt van katoen of polyester, terwijl een veiligheidshelm veelal gemaakt is van polypropeen. Daarnaast heeft een stootcap een zogenaamde: 'ABS buitenkant'. Deze buitenkant functioneert als een schokabsorbeerder. Veiligheidshelmen zijn er om je hoofd te beschermen tegen vallende voorwerpen van bovenaf. Let op: dit betekent dus dat stootcaps geen vervanging zijn van een veiligheidshelm!


Stootcaps in verschillende kleuren

Stootpetten zijn er uiteraard in vele kleuren en van verschillende merken, zoals Delta plus of Portwest. Daarnaast hebben wij zelfs reflecterende petten voor verkeersregelaars!