• Lorem ipsum

Werkkledij voor schilders

Ben je op zoek naar schilderskledij van goede kwaliteit? Wear2work heeft een uitgebreid assortiment aan schilders kledij. We hebben schildersbroeken, schildersoveralls, schildersshirts en schildersjassen. Daarnaast hebben we ook schildersschoenenNeem eens een kijkje tussen ons assortiment schilders werkkledij,bij Wear2work slaagt elke schilder!

Lees meer...

Werkkledij en werkschoenen voor schilders

Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van de meest verkochte artikelen onder schilders. Uiteraard is veel van onze werkkledij en werkschoenen geschikt voor meerdere beroepen. Een schilder gebruikt voornamelijk witte werkkledij, denk aan een schilderswerkbroek of een (Amerikaanse) witte overall. Maar je merkt in de keuze voor werkkledij wel een verschuiving. De meeste mensen kiezen voor werkkledij wat ze lekker vinden zitten of mooi vinden, en dan hoeft dat niet perse witte werkkledij of witte werkschoenen te zijn.

Schilderskledij voor binnen en buiten

Vaak wordt er gedacht dat een schilders outfit bestaat uit maar één of twee basic werkkledijstukken. Het beroep van een schilder gaat het hele jaar door, zowel binnen bij kantoren of particulieren huizen als buiten bij grote panden of een vrijstaand huis dat toe is aan onderhoud bij de kozijnen. De ene dag staat een schilders te werken in de brandende zon en de andere dag in een fabriekshal waar de gevoelstemperatuur -1 is. Het weer en de omstandigheden zijn verraderlijk en je kan daarom het beste voorbereiden op alle situaties.

Handige tips bij het kopen van schilderskledij

Een schilder verandert continue van houding. De ene dag sta je bijna de hele dag op een ladder of steiger, en de andere dag sta je op de grond of zit je gebukt. Ook komt het vaak voor dat er losse elementen aanwezig zijn op de werkvloer. Om ongelukken en gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk dat de werkkledij voor schilders niet té ruim zit. Een ander punt wat niet vergeten mag worden, is de optimale bewegingsvrijheid die je tijdens het schilderen nodig hebt. Je zal soms in de meest gekke posities moeten werken en dan is het fijn als het schilders t-shirt of die lange schilders werkbroek soepel meebeweegt met het lichaam. Schilderskledij is over het algemeen sneller aan vervanging toe.

Waarom is werkkledij voor schilders wit?

Het beroep van schilder is al eeuwen oud en niet meer weg te denken binnen de beroepenbranche. Vroeger was het zo dat schilders zelf hun verf moesten maken en mengen tot de juiste kleur, en hierbij was het dragen van donkere of felle werkkledij niet geschikt. Gekleurde werkkledij had namelijk een negatieve invloed op dit maak-en-meng proces, doordat de pigment van de kledij onbewust werd verwerkt in de verf. Om je hier een simpel voorbeeld van te geven: Er ontstond in de verf bijvoorbeeld een blauwe waas, als schilders vroeger met blauwe werkkledij aan het werk waren.  Droegen ze rood, dan kwam er een rode waas in de verf.

Tegenwoordig komt het veel minder vaak voor dat schilders zelf hun verf maken en mengen, maar het gebeurt nog wel eens. Daarom is de witte schilders werkkledij gebleven en is dit het meest herkenbare kenmerk van het beroep geworden.