Werkschoenen, voor elk beroep en budget

  Of je nu op zoek bent naar hoge of lage werkschoenen, sportieve of nette modellen, bij Wear2Work vind je altijd de schoenen kopen die perfect passen bij jouw werk. We hebben een enorm aanbod van verschillende merken voor heren en dames. Vertrouw op de expertise van Wear2work en koop vandaag nog jouw werkschoenen of werklaarzen veilig en voordelig bij ons.

  Lees meer...

  Werkschoenen nodig? Vind het perfecte model bij ons!

  Bij Wear2Work hebben we werkschoenen heren en dames, voor elk beroep en elk budget. Het kiezen van de juiste schoenen hangt af van de aard van jouw werkzaamheden en de risico’s waar je mee te maken heb. Zoek je schoenen met stalen neus, of draag je liever lichte werkschoenen met een een kunststof neus? En werk je veel buiten en in een vochtige werkomgeving dan zouden 100% waterdichte schoenen een goede keus zijn. Om je op weg te helpen hebben we een online keuzehulp die je binnen vijf klikken helpt naar jouw ideale werkschoen.

  werkschoenen keuzehulp


  Wat zijn de beste werkschoenen?

  De beste werkschoenen sluiten perfect aan bij je werkzaamheden en wil je het liefst de hele dag door dragen. Ze bieden je veiligheid op de werkplek maar je draagt ze zelfs wanneer je niet aan het werk bent... Wij hebben meer dan 350 verschillende modellen in ons assortiment en wij helpen je graag met het vinden van de allerbeste schoenen voor jou! Alle veiligheidsschoenen in onze webshop zijn voorzien van een veiligheidsnormering waardoor je verzekerd bent dat de schoenen die je bij ons hebt gekocht getest zijn, en voldoen aan de wettelijke gestelde veiligheidseisen. Wear2work is al bijna 15 jaar de expert op dat gebied, en we hebben de meest voorkomende modellen voor je op een rijtje gezet met de voor en nadelen.

  Verschillende modellen werkschoenen

  Hoge modellen

  Hoge werkschoenen kennen een aantal voor- en nadelen. Zo zijn hoge modellen steviger om je enkels, bieden ze extra bescherming in je enkel & hak én zijn ze robuuster en sterker. Heb je soms last van zand of ander vuil dat in je schoenen terecht komt? Bij hoge modellen heb je hier minder snel last van! Daarnaast is het wel zo dat hoge werkschoenen minder bewegingsvrijheid & flexibiliteit bieden en over het algemeen wat zwaarder zijn dan lage modellen.

  Lage modellen

  Ook lage modellen hebben voor en nadelen. Zo zijn lage schoenen makkelijk aan- en uit te trekken, flexibeler rondom je enkels én zijn ze lichter dan hoge schoenen. Lage modellen zijn daarentegen weer minder robuust & isolerend bij kou. Ook bieden ze minder ondersteuning en bescherming rondom de enkels dan hoge modellen. Door de populariteit van sportieve werksneakers worden lage werkschoenen meer verkocht dan hoge.

   

  Populaire merken

  We hebben de beste merken werkschoenen in verschillende prijsklassen. Hieronder volgt een selectie van onze topmerken, maar in ons complete merkenoverzichthebben we nog veel meer merken voor je. 

  pumau-powersixtonhelly hansenredbrickgrisportbasecarharttquicksafety joggercatalbatrosdockersdiadora

  Werkschoenen S3

  Je hoort vaak dat het verplicht is om werkschoenen S3  te dragen maar tegenwoordig is het ook bijna overal toegestaan om werkschoenen S1P te dragen. Beide normeringen hebben een beschermde neus en een ondoordringbare tussenzool. De S3 schoenen hebben een waterafstotende schacht waardoor ze 60 minuten waterbestendig zijn. Wanneer je in een vochtige omgeving werkt adviseren wij  100% waterdichte werkschoenen.  

  Vanaf januari 2023 zijn er ook nieuwe normeringen bijgekomen om een betere keuze te kunnen maken. Dit zijn aanvullende normeringen die iets zeggen over de zool van de schoen, maar bijvoorbeeld ook over de kruipneus. En er wordt bij de nieuwe normeringen voor veiligheidsschoenen ook onderscheid gemaakt tussen een stalen of kevlar tussenzool. Lees hier alles over de nieuwe normeringen.

  nieuwe normeringstabel
  Alle schoenen uit ons assortiment zijn voorzien van een veiligheidsnormering waardoor je verzekerd bent dat de schoenen die je bij ons hebt gekocht getest zijn, en voldoen aan de wettelijke gestelde veiligheidseisen. De normeringen worden bij al onze producten weergeven bij de kenmerken. Heb je vragen over een normering dan helpen onze experts van de klantenservice je je graag verder!

   

  Veel gestelde vragen over werkschoenen

  Wat is het verschil tussen veiligheidsschoenen en werkschoenen?

  Er is geen verschil tussen werkschoenen en veiligheidsschoenen en beide termen worden door elkaar gebruikt. Vergelijk het maar met friet en patat. Het zijn 2 verschillende benamingen voor exact hetzelfde product.

  Wat is het verschil tussen heren en dames werkschoenen?

  Werkschoenen voor dames zijn over het algemeen wat smaller en de leest is aangepast naar de vorm van een damesvoet. Veel gerenommeerde merken ontwerpen steeds meer werkschoenen voor dames waardoor er echt iets valt te kiezen. Check het complete overzicht. 

  Wat is het voordeel van schoenen met een BOA sluiting?

  Het aan en uit trekken gaat sneller bij werkschoenen met boa sluiting, maar het is ook veiliger doordat de veters niet los kunnen raken. Bovendien kan je zelfs met handschoenen aan de boa sluiting gebruiken.

  Hoe vaak moet ik mijn werkschoenen vervangen? 

  Dat is afhankelijk van meerdere factoren zoals de omgeving waar je in werkt en de intensiteit waarin je de schoenen draagt. Bij dagelijks gebruik raden wij je aan om je schoenen tussen de 6 en 12 maanden te vervangen.  

  Hoe kan ik mijn schoenen of laarzen het beste onderhouden? 

  Om lang plezier van je werkschoenen te houden is het belangrijk om vuil er regelmatig af te borstelen zodat dit niet in de schoen kan trekken. Bewaar ze op een droge plek ter voorkoming van schimmelvorming. Gebruik daarnaast specifieke onderhoudsproducten voor het materiaal van je schoenen voor extra zorg en duurzaamheid. Het goed onderhouden van je schoenen of laarzen draagt bij tot een langere levensduur en een aangenamer draagcomfort.

  Zijn leren werkschoenen altijd waterdicht?  

  Schoenen en laarzen van leer zijn waterafstotend maar nemen naar verloop van tijd toch water op. Wil je geen risico op natte voeten, dan verwijzen we je graag naar ons aanbod waterdichte werkschoenen

  Vragen over werkschoenen

  Waar koop je goede werkschoenen?

  Er zijn heel veel online aanbieders maar wat maakt Wear2work nu anders dan al die anderen? We zijn een expert op het gebied van werkschoenen en weten door onze jarenlange ervaring precies wat jij voor jouw beroep nodig heb.


  Online werkschoenen kopen

  Veel online aanbieders hebben geen voorraad en geen kennis van de producten omdat ze verkopen via groothandels. Ze kunnen je dus niet adviseren en levertijden in de webshops worden standaard overschreden. Wear2work heeft 90% van ons webshop assortiment ook echt op voorraad liggen in een enorm magazijn in Wijk bij Duurstede. Dus vandaag besteld is de volgende werkdag in huis. Wil je niet teveel geld kwijt maar wel veilig werken? Kijk dan eens bij onze collectie goedkope werkschoenen


  Werkschoenen passen op locatie

  Onze zakelijke accountmanagers kunnen ook bij je bedrijf langskomen voor een passessie op locatie. Wist je dat we ook een zakelijk platform hebben waar bedrijven snel en eenvoudig kunnen bestellen.