Reflecterende werkkledij

  Reflecterende werkkledij kan voor sommige beroepen onmisbaar zijn. Dit wordt ookwel hoge zichtbaarheidskledij of gewoon veiligheidskledij genoemd. Het is namelijk erg belangrijk om goed zichtbaar te zijn tijdens het werken. We hebben reflecterende shirts, reflecterende werkbroeken, reflecterende werkjassen en nog veel meer!

  Lees meer...

  Fluo werkkledij

  Met fluo werkkledij zorg je dat je goed opvalt in het donker en op plekken waar je slecht zichtbaar bent. Met name op de werkvloer is goede zichtbaarheid van groot belang. In het assortiment van Wear2work vind je onder andere fluo werkbroeken en fluo bovenkleding. Bekijk ons ruime assortiment fluoriserende kledij en zorg dat je goed zichtbaar bent!


  Signalisatiekledij

  In sommige gevallen is het verplicht om signalisatiekledij te dragen. Wij raden aan om dit na te vragen bij je werkgever of het Codex boek IX, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, te raadplegen. In onderstaande gevallen is het sowieso verplicht om signalisatiekledij te dragen:

  • Bij werkzaamheden op en langs de openbare weg waar verkeer is toegestaan
  • Het ophalen van vuilnis langs de openbare weg
  • Werknemers van eerste hulpdiensten

  In bovenstaande gevallen is het dragen van signalisatiekledij verplicht, maar let op dit zijn voorbeelden. We raden aan om de regelementen omtrent signalisatiekledij in België goed na te gaan.


  Normeringen hoge zichtbaarheid werkkledij (high visibility)


  EN ISO 20471 (voorheen EN 471)

  Werkkledij met de normering EN ISO 20471 biedt bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht (voertuigverlichting). De hoge zichtbaarheid kledij valt op bij gevaarlijke situaties in lichte- en donkere werkomstandigheden en bij rijdend verkeer. De hoge zichtbaarheid wordt gecreëerd door reflecterende banden, maar ook door het fluorescerende materiaal/stof. De eisen voor deze zichtbaarheid en kleuren zijn heel divers en zijn per werkzaamheden verschillend.

  Waarschuwingskledij met een hoge zichtbaarheid hebben verschillende klassen. Klasse 1 is het minst zichtbaar en klasse 3 is het meest zichtbaar.

  Klasse 1Geschikt bij wegwerkzaamheden met een maximale snelheid van 30 km/uur
  Klasse 2Geschikt voor wegwerkzaamheden met een maximale snelheid van 50 km/uur
  Klasse 3Geschikt langs wegen met hogere toegelaten snelheden


  Naast de verschillende klassen, heeft veiligheidskledij ook bepaalde normeringen voor de kleur.

  Langs het spoorgele signaalkledij*
  Langs gewone wegeneffen oranje of effen rood signaalkledij
  Langs snelwegeneffen oranje of effen rood signaalkledij


  *per 1 juli 2019 verandert de kleur voor weg- en spoorwerkers van geel naar oranje. Personen die gezag uitvoeren over anderen, dragen gele signaalkledij.  Rijkswaterstaat (RWS) hoge zichtbaarheid werkkledij 
  Wear2work heeft een ruim assortiment in RWS werkkledij. Hoge zichtbaarheid werkkledij met de RWS norm voldoen aan de richtlijnen en eisen volgens Rijkswaterstaat. Zij hebben speciale regels opgesteld waar de signaalkledij aan moet voldoen. Zo moeten de reflecterende banden de vorm van een 'H' hebben en moet er een verticale streep op de mouwen en broekspijpen aanwezig zijn. De kleur moet egaal zijn en in het fluorescerend oranje of fluorescerend geel. 

  Moet jouw werkkledij voldoen aan de richtlijnen volgens Rijkswaterstaat? Wij hebben een ruim assortiment in RWS werkkledij!