Ademhalingsbescherming

  15 artikelen

  Ademhalingsbescherming: Mondkapjes /Mondmaskers 

  Door alle gebeurtenissen omtrent het Corona virus zijn de FFP1/FFP2/FFP3 stofmaskers niet verkrijgbaar. We doen er alles aan om deze weer zo snel mogelijk weer te kunnen leveren. Om aan de groeiende vraag naar adembescherming te kunnen voldoen leveren wij diverse mondmaskers. 


  Bieden deze mondkapjes de juiste bescherming?

  In steeds meer landen is het verplicht een mondmasker te dragen in openbare gelegenheden.
  En hoewel men in Nederland nog niet kiest voor het verplicht stellen zie je wel steeds meer mensen mondmaskers dragen. Dat is niet voor niets! Mondmaskers kunnen een belangrijke bijdrage leveren om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Geen enkel mondkapje kan 100% bescherming bieden, maar als je zelf besmet zou zijn, voorkomt het besmetting van anderen. Want als je namelijk besmet bent, ben je ook besmettelijk voor anderen zonder dat je al de symptomen hebt. Uiteraard werkt het alleen in combinatie met een goede hygiëne, zoals het regelmatig wassen van de handen.

  Ademhalingsbescherming (EN149) kan nodig zijn wanneer er problemen zijn met de lucht. Denk aan gevaarlijke stoffen, te weinig of teveel zuurstof, of vaste stofdeeltjes die in de lucht ronddwalen. Persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapjes bieden bescherming tegen deze stoffen.

  Mondkapjes bedekken de neus, mond en kin. Er zijn verschillende soorten mondkapjes; mondkapjes met een uitademventiel en mondkapjes zonder ventiel. De mondkapjes met een ventiel bieden meer draagcomfort waardoor de vochtigheid en de temperatuur binnen het masker verkleind wordt. Mondkapjes beschermen uitsluitend tegen vaste deeltjes, vezels en micro organismen, dus niet tegen verf of dampen. Voor een optimale werking raden wij aan om mondkapjes na gebruik weg te gooien en te vervangen.

  Mondkapjes moeten voldoen aan de EN149 normering. EN 149 geeft de beschermingsklasse weer voor filterende gelaatsstukken tegen stof (mondkapjes/stofmaskers). Mondkapjes zijn daarnaast ook gekenmerkt met een FFP klasse. FFP staat voor Filtering Facepiece Particals. Mondkapjes zijn ingedeeld in verschillende klassen; FFP1, FFP2 of FFP3. Deze aanduiding bepaalt de beschermingsgraad die het mondkapje kan bieden. Zie hieronder het overzicht van deze klassen;

  FFP1

  Biedt lichte bescherming tegen trage stofdeeltjes. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden met steen, gruis en puin.

  FFP2Optimale bescherming tegen stofdeeltjes van schadelijke stoffen. Bijvoorbeeld bij schuren van zacht hout, composietmaterialen, roest, gips, kunststof of bij het snijden en boren van metaal.
  FFP3Maximale bescherming tegen stofdeeltjes van giftige tot zeer giftige stoffen. Bijvoorbeeld bij het schuren van hard hout, behandeling van koper- en chroom producten of het schuren van cement. 

   

  Persoonlijke beschermingsmiddelen

  Naast onze mondkapjes hebben we ook veiligheidsschoenen, werkkledij en safety pakketten in ons assortiment die je bescherming bieden tijdens je werkzaamheden of het voor het werken in de bouw.

  Heb je vragen over welke persoonlijke beschermingsmiddelen het beste bij jouw werkzaamheden passen? Of wil je voor jouw werknemers de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen aanschaffen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel! Wij helpen je graag.