Normeringen PBM's

  • Welke normeringen zijn er?

   EN-14404 
   Onze kniestukken zijn ook voorzien van normeringen. De kniestukken worden namelijk getest op basis van verschillende eisen; zoals schokabsorbering, bescherming tegen scherpen voorwerpen en de kniestukken moeten de druk van het gewicht over het gehele oppervlak verdelen. 

   EN-149
   Ademhalingsbescherming (EN149) kan nodig zijn wanneer er problemen zijn met de lucht. Denk aan gevaarlijke stoffen, te weinig of teveel zuurstof, of vaste stofdeeltjes die in de lucht ronddwalen. Persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapjes bieden bescherming tegen deze stoffen.

   EN-352
   Gecertificeerde oordopjes en oorkappen zijn voorzien van een EN-352 normering (Gehoorbescherming). De EN-352 normering bewijst dat gehoorbescherming voldoende bescherming bieden tegen lawaai. Vaak wordt bij gecertificeerde producten ook het cijfer van de demping aangeduid (SNR). SNR staat voor 'Simplified Noise Reduction'. Hoe hoger dit cijfer, hoe meer geluid de gehoorbescherming dempt. Gehoorbescherming met een SNR van 28 decibel, dempt het geluid dus met 28 decibel (dB). 

   EN-397
   Een veiligheidshelm moet voldoen aan de normering EN-397. Helmen met deze normering bieden bescherming tegen vallende voorwerpen. De veiligheidshelm biedt weerstand tegen 50 Joule impact van bovenaf. Dat is ongeveer 5 kg vanaf 1 meter hoogte.