Materialen werkschoenen en zolen

  • Verschillende materiaalsoorten

   Microfiber/ademend textiel
   Microfiber is gemaakt van polyamide en elastaan. Dit synthetische materiaal wordt vaak gebruikt bij veiligheidsschoenen omdat het materiaal licht en elastisch is. Daarnaast is microfiber stof ademend waardoor vocht snel afgevoerd wordt. Microfiber wordt ook wel ademend textiel genoemd bij werkschoenen.

   Suède (leer)
   Suède materiaal wordt veel gebruikt bij het maken van werkschoenen. Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer, in plaats van de bovenkant. Suède voelt ook zachter aan en heeft een ruwe uitstraling.

   Nubuck (leer)
   Nubuck leer wordt, in tegenstelling tot suède, aan de bovenkant van de huid licht geschuurd. Qua uiterlijk komt het ongeveer overeen met suède, maar werkschoenen van nubuck leer hebben een gladde uitstraling en zijn steviger. Daarnaast is nubuck leer ook duurzamer dan suède materiaal.

   Kevlar
   Kevlar is zeer slijtvast materiaal dat ter versterking, in zowel werkschoenen als werkkleding, wordt verwerkt. Kevlar materiaal heeft een grote treksterkte en is daarmee nog sterker dan Cordura materiaal. Doordat de vezels zo nauw op elkaar gesponnen zijn, is het bijna onmogelijk om ze te scheiden. Benieuwd naar de werkschoenen met supersterk Kevlar bovenmateriaal?

   Safety knit
   Safety Knit materiaal zit als een sok! Safety Knit materiaal is flexibel textielmateriaal dat zich perfect aanpast aan de voeten.

  • Materialen tussenzolen
  • Soorten loopzolen
  • Wat is een IMPULSE FOAM zool?
  • Wat is volnerfleer?
  • Wat is een D3O demping?