Materialen werkschoenen en zolen

  • Verschillende materiaalsoorten
  • Materialen tussenzolen

   Per merk zijn er andere benamingen voor antiperforatie tussenzolen, zoals bijvoorbeeld; FAP, Zero (k) en Ap Zero. We leggen ze hieronder uit;

   Kevlar tussenzool
   Een tussenzool gemaakt van kevlar biedt vele voordelen. Kevlar tussenzolen zijn zacht, soepel en daarmee extreem buigzaam. In tegenstelling tot stalen tussenzolen, zijn kevlar tussenzolen ook vele malen lichter. Tussenzolen van kevlar beschermen daarnaast ook het hele voetoppervlak omdat deze genaaid worden aan de schacht, dit kan met stalen tussenzolen bijvoorbeeld niet. Door metaaldetectiepoortjes heenlopen zal geen probleem zijn, want werkschoenen met kevlar tussenzolen zijn niet magnetisch.

   Stalen tussenzool
   Het voordeel van een stalen zool is dat de penetratiebestendigheid veel hoger ligt in vergelijking tot andere tussenzolen. Het is goed om je vooraf goed te laten informeren welke werkschoenen geschikt zijn voor jouw werkzaamheden, aangezien stalen tussenzolen weer zwaarder zijn dan bijvoorbeeld kevlar antiperforatiezolen. Werkschoenen met stalen tussenzolen worden namelijk meestal gebruikt voor de zwaardere werkzaamheden, zoals in de bouw.

   Kunststof tussenzool
   Een kunststof tussenzool is, net zoals een kevlar en stalen tussenzool, ook ondoordringbaar en beschermt de voeten tegen het binnendringen van bijvoorbeeld spijkers en scherpe voorwerpen. Daarnaast bieden kunststof tussenzolen ook bescherming tegen hitte.

   FAP ® tussenzool
   Een FAP tussenzool zal je veel tegen komen bij werkschoenen van Puma en Albatros. FAP staat voor flexibele antiperforatiezool welke is gemaakt van verschillende textiellagen en scheurvaste vezels. De metaalvrije tussenzool is ondoordringbaar en beschermt de voeten tegen spijkers en scherpe voorwerpen.

   Zero (k) ® antiperforatiezool
   Een Zero (k) tussenzool kom je veel tegen bij onze Sixton werkschoenen. Deze kunststof tussenzool is metaalvrij en zijn ondoordringbaar. Daarnaast is een Zero (k) tussenzool flexibel en licht van gewicht.

   AP Zero ® antiperforatiezool
   Een ondoordringbare tussenzool die voorkomt dat er scherpe voorwerpen door de zool heen komen. De Ap Zero (Lotto werkschoenen) tussenzolen zijn gemaakt van lichte materialen en zijn daarmee ook ultra flexibel!

  • Soorten loopzolen
  • Wat is een IMPULSE FOAM zool?
  • Wat is volnerfleer?
  • Wat is een D3O demping?