Materialen werkhandschoenen

  • Welke handschoenen heb ik nodig?

   Leren werkhandschoenen
   Leren werkhandschoenen zijn voornamelijk geschikt voor in de bouw. Er zijn leren werkhandschoenen in verschillende leersoorten, kwaliteiten en uitvoeringen.
   Let bij het kopen van werkhandschoenen op of deze geschikt zijn voor je werkzaamheden. Hier lees je meer over de verschillende soorten leer.

   Nylon werkhandschoenen
   Nylon werkhandschoenen zijn erg vingergevoelig en daardoor geschikt voor fijne werkzaamheden zoals montage- en assembleer werkzaamheden.
   Deze nylon werkhandschoenen zijn flexibel en hebben erg veel grip.

   PVC
   PVC werkhandschoenen zijn een goede keus als je werkt met olie- en vetten. Ook zijn deze werkhandschoenen erg flexibel en slijtvast.
   PVC werkhandschoenen zijn ook een goede keuze als je onder koude omstandigheden werkt.

   Nitril
   Werkhandschoenen die gemaakt zijn van nitril zijn erg flexibel, sterk en duurzaam. Door deze eigenschappen behoudt je een hoge vingergevoeligheid.
   Nitril rubber wordt veel gebruikt bij chemische- en oliebestendige werkhandschoenen.

   Latex
   Latex werkhandschoenen zijn gemaakt van rubber en hierdoor erg elastisch. Je behoudt een goede pasvorm omdat de werkhandschoenen goed aansluiten. Latex handschoenen worden voornamelijk voor lichte werkzaamheden gebruikt zoals in de schoonmaak. Er bestaan ook geruwde latex werkhandschoenen. Deze worden vaak gebruikt in de groenvoorziening en afvalverwerking.

   Katoen
   Katoenen werkhandschoenen worden gebruikt bij beroepen waar geen vingerafdrukken mogen achterblijven. Denk aan bijvoorbeeld glazenzetters.
   Deze werkhandschoenen beschermen je tegen schuren en stoten. Wij hebben ook katoenen werkhandschoenen met nopjes voor extra grip in het assortiment.

  • Verschillende soorten leer